Ahli keluarga Khabib positif COVID-19

Post 307: Ahli keluarga Khabib positif COVID-19

Khabib Nurmagomedov mendedahkan 20 ahli keluarganya dijangkiti COVID-19. Ia termasuk bapanya iaituAbdulmanap masih di hospital dalam keadaan yang ‘sangat serius’ dan dikatakan koma beberapa hari yang lepas. Juara Lightweight UFC itu dikejutkan minggu lalu apabila bapanya dikejarkan ke hospital di Moscow selepas mengalami komplikasi jantung akibat virus terbabit.

Menerusi Instagram malam tadi, Khabib mengesahkan Abdulmanap masih berada dalam keadaan serius dan berkata ‘virus ini menjejaskan jantungnya kerana dia menjalani pembedahan jantung tahun lalu. Bapanya dikatakan mengalami pembedahan sekali lagi dan berada dalam situasi yang begitu sukar. Kami berdoa supaya Allah dapat menyembuhkan dia.

Khabib berkata, “Terima kasih kepada semua yang memberi sokongan. Semoga Allah membantu kita semua”. Beliau yang berada di Dagestan ketika ini menyaksikan sendiri betapa bahayanya virus terbabit dan The Eagle berkata ‘secara peribadinya, lebih 20 ahli keluarga saya jatuh sakit kerana virus ini.

Lebih 20 orang terbaring di Unit Rawatan Rapi (ICU). Ada yang tidak lagi bersama kami. Ramai kenalan yang meninggal dunia termasuklah ibu bapa saudara terdekat saya. Semua orang berdepan detik sukar untuk menghadapi perkara ini. Virus ini menjejaskan semua orang. Ia tidak bertanya siapa nama kamu, di mana kamu bekerja dan sama ada kamu kaya ataupun miskin. Kita perlu bersama sama untuk mengatasinya.

Sumber: Berita Harian dan Agensi 19 Mei 2020

  1. Kupasan ini dibuat berdasarkan sumber media luar negara/ dalam negara yang diiktiraf. Pihak kami tidak bertanggungjawab atas pemahaman dan tafsiran individu lain yang membacanya. Sumber dan tarikh disediakan untuk memudahkan warganet merujuk sumber asal.
  2. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih

5 thoughts on “Ahli keluarga Khabib positif COVID-19”

Leave a Comment