Fri. May 13th, 2022

 

1. SeluDOPE – 0:00
2. Barang Baik – 2:04
3. L.K.Y – 5:49
4. Wooligans – 8:51
5. Berita Hairan Satu – 10:08
6. Pesanan Mama – 11:35
7. MDBKF -15:50
8. Duit Rokok 18:38
9. Berita Hairan Dua – 22:25
10. Sundalrella – 23:58
11. Basi – 27:16
12. Gua Love Minahs – 30:52
13. Nora Danish – 33:43
14. Lvl 22s – 37:09
15. Ribena (Ft SonaOne) 39:09
16. Remote Kontrol – 43:04
17. Lain City – 44:56
18. Harley Quinn – 46:54
19. Berita Hairan Tiga – 51:09
20. Diam – 52:47

Lirik

( Verse 1 )
Tahun 2006
8 budak nak cari jalan keluar paling senang untuk hidup senang
Lepak tempat biasa, kat belakang pondok merah
Kotak rokok botol hitam kat lantai bersepah
Kongsi satu misi walau lain angan angan
Semua nak jadi boss ada duit dalam tangan
No 1 nak jadi pemain bola sepak
Yang ke 2 nak kerja yang berpakaian segak
Yang ke 3 nak duit masuk tapi nak lepak
Yang ke 4 nak kerja yang boleh pegang tembak
Yang ke 5 nak buka gerai western
No 6 nak jadi hero action
No 7 pula nak bawa kapal terbang
Yang ke 8 cuma nak mama hidup senang
Dorang cakap orang macam dorang tak boleh menang
So dorang bertekad untuk selalu hidup kenyang

( Hook )
Hasil seribu daya
By all means untuk berjaya

( Verse 2 )
Tahun 2011
Sudah jelas semua sibuk kerja keras untuk nak kejarkan kertas
Selagi ada game dia takkan susah
Cukup bulan masuk dia keluarkan Hayabusa
Yang ke 2 bergaya jalan atas runway
Yang ke 3 jalan barang si penagih
Yang ke 4 berbaju biru
Baru naik pangkat kopral dalam berapa minggu
No 5 masih belajar potong sayur
Kat restoran matsalleh yang termashur
Yang ke 6 dalam gym tak habis habis
Maklumlah nak jadi macam Aaron Aziz
No 7 dia cakap terus terang
Mungkin orang kita susah jadi juruterbang
Yang ke 8 jatuh hati dalam studio
Hustle seribu daya tanpa hari cuti yo

( Hook )
Hasil seribu daya
By all means untuk berjaya

( Verse 3 )
Kita cuma boleh rancang
Bukan menentukan
Cuma tuan cita cita takdir bukan di tangan tuan
Realiti mengejar mimpi
Nenek pesan selalu ingat jangan sampai lupa diri
Vroomm vroomm bunyi Hayabusa pecut
Belok kanan belok kiri selit macam belut
Lambat masuk training adik lupa kejut salah masuk line ….
London Paris Paris London hilang telo Melayu
Siapa sangka kumbang no 2 minat kumbang
Yang 3 tolak barang salah hari
Ada yang muntah nama dia barangkali
Masa seumur hidup bilik tak ada pintu
Yang ke 4 naik pangkat lepas kes tu
Yang ke 5 dah tak buat kerja hidang
Sekarang jadi Head Chef kat hotel 5 bintang
Yang ke 6 tak jadi bintang filem
Kahwin anak dato pandu kereta setengah million
Yang ke 7 bukan main kencang
Jadi driver pesawat jet untuk ke 6
Si no 8 hilang diri dalam lagu
Dari Woodlands sampai Malaysia pun dah tahu
Bukan senang nak jadi senang
Ada apa dengan harta kalau tak boleh hidup tenang

Noted: Saja aku bawak kembali nostalgia lama, sebab tiap kali aku rasa penat dengan dunia, aku akan dengar dua lagu iaitu yang pertama Tuan Tigabelas berjudul faith dan kedua lagu Akeem Jahat, duit rokok. Honestly both of this song memang tikam halus rasa dalam hati untuk terus bangkit, berjuang untuk dapatkan hari lebih baik lepas pejam dari penat dunia. Aku sangat recomendkan untuk korang dengar lagu ni.

Anda other song yang padu dalam pada personal opinion aku track no 4,  Wooligans. Komen aku? Panas panas panas, terbakar rasanya.

By Thenangmy

Thenangmy adalah blog bagi jenama Thenang.co. Dimana kami disini mengupaskan cerita-cerita yang rare bagi pembaca semua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *