Sat. Sep 24th, 2022

 

Production : NASTY Records
Lyrics – Ical Mosh & Akeem Jahat
Guitar – AG COCO
Beat Producer – Sang Kakala
Beat Co Producer – Akeem Jahat
Mixing – Sang Kakala
Executive Producer : Pakdin
Co Producer : Ical Mosh, Akeem Jahat
Director : Bob NKL
Assistant Director : Azim Syahmen
Director of Photography : Amir Azfar
Assistant Camera : Shahazim Afiq
Production Manager : Amy Noor
Assistant Production Manager : Syafiq Sharif
Visual Direction : Oci
Art Director : Azizi Muhammad
Art Department : Aiiyko Studio
Gaffer : Abro Shahrin
Editor : Rafeq Rashid
Photography : Izat Haqqi
Stylist : Nana Chah & Sayuti
MUA : Amy Yumi & Arni
Management : Izzat Aziz

Lirik

Turun naik naik turun,
Cerita sama turun temurun,
Ramai kawan baik masa saham naik,
saham jatuh ramai kawan baik jadi kawan ghaib,
jadi rebutan, jadi sebutan,
realitinya lebih kurang sebuas hutan,
buta penglihatan mata wang,
hati hati ada je yang hati tak senang,
tapi untuk yang mithali dan cahaya mata,
sanggup hadap apa-apa atau sapa saja,
nilai maruah kami tak terletak di harga,
nilai maruah kami tak terletak di harta,
jatuh mcm mana tetap bangun,
stay on ma grind takde time melamun,
duit tu penting tapi bukan everything,
Pak Din Kampung Tampin budak Nasty Gang,
Kalau ku jatuh aku pasti bangun balik,
Tak mengalah selagi nyawa tak ditarik,
Hidup ini berpusing pusing macam roda,
Kadangkala kau ditendang dah macam bola,
Tapi ku bangkitkan balik ku punya energy,
Hidup ni turun naik macam melody,
Hapuskan semua ku punya enemy,
Agar dapat lindung ku punya family,
Aku masih guna kudrat Tuhan bagi,
Keluarga aku rezeki aku sumpah orang takleh bawak lari,
Aku punya soul aku punya feel,
Tu benda orang tak boleh kill,
Kalau ku lemah aku boleh refill,
Ku persetankan iblis punya deal,
Takleh patah balik,
Dulu dulu mungkinku buta tapi sekarang makin cerdik mata makin celik,
Ku nampak semua benda depan mata,
Semua nak jadi brother bila kau mula berada,
Dan lagi,
Ada apa pada harta kalau tak di jamin syurga,
Even harta kau bergunung takkan dapat beli masa,
Kita takkan pernah sama,
Cuz cita cita orang miskin tu berbeza,
Kau takkan tahu, apa yang ku nampak,
Dan kau takkan tahu berapa jauh ku menapak,
Aku takkan risau aku masih ada jalan,
Aku ikut jalan Tuhan.
Dah dipesan jangan takut miskin,
cekal hati selagi boleh bikin,
tak senang,
termakan puji,
tak hirau walau diugut,
atau orang datang uji,
budak jahat till the heavenly gates,
syukur ahamdullilah for the times we ever did ate,
Hamba tuhan bukan Vanity slave,
demi tuhan we forever be safe,
hold it down whenever ever we pray,
singa malaya nah i’ll never be prey,
When you fear nothin you don’t ever hafta be brave,
takde sujud sujud orang, nah i’ll never behave,
rezeki kat tangan siapa, toksah banyak pikir,
bawak my family name, buat sejarah, sume musuh cume memory lanes,
i got a bullet for every name,
kalau gua punye takde siapa boleh ambik,
kalau gua jatuh gua pasti bangun balik.

Noted: Pakdin: Dipetik dari komen NOKIAisFINLAND;

Bisnesman berjaya nak tengok orang lain tak sesat dalam mencari kesenangan di dunia Ical: Kerja keras demi hasil yang halal tanpa jalan singkat sebab itu hakikat dunia. Akeem: Bila dah ada dekat atas lepas hustle, senang nak terpesong jadi beringat asal usul sentiasa Agcoco: Hidangan lazat gitar solo mengoreng kalbu pendengar sekalian.

Komen yang paling menarik untuk dikongsi

 

 

By Thenangmy

Thenangmy adalah blog bagi jenama Thenang.co. Dimana kami disini mengupaskan cerita-cerita yang rare bagi pembaca semua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *