Mangsa banjir di Ganu koho naik

Post 347: Mangsa banjir di Ganu koho naik

Kes banjir di Ganu loni koho naik. Serama 411 ore mangso keno pindoh di pusat pemindahe sementara. Yak dari pukul 12 tadi, tujuh pusat pemindahan loni di buko di daerah Kemame dan Chukai untuk letak 116 keluarga mangsa banjir.

Ketua Sekretariat Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri, Leftenan Kolonel (PA) Che Adam A Rahman kato, di Kemame sajo mangsa banjir koho naik ko 255 mangsa dari 116 keluarga.

Di Dungun pulok, jumloh mangsa banjir masih lagi sama denge 156 ore daripado 49 keluargo. Sek dio pindoh ko Dewan Orang Ramai (DOR) Kampung Pasir Raja dan Dewan Serbaguna Kampung Shukor.

Lape sungai di Ganu loni pihak berkuasa duk perati sokmo sebab lepas doh paras bahayo. Tigo (3) sungai tu terletak di Kemaman, dua di Dungun dan Besut (dua) serta satu di Hulu Terengganu.

” Satu-satunya Berita dalam Bahasa Kelate di Internet ” – Teke sini la boh, bui like ko page anok negeri

Sumber: Berita Harian – 6 Januari 2021

  1. Kupasan ini dibuat berdasarkan sumber media luar negara/ dalam negara yang diiktiraf. Pihak kami tidak bertanggungjawab atas pemahaman dan tafsiran individu lain yang membacanya. Sumber dan tarikh disediakan untuk memudahkan warganet merujuk sumber asal.
  2. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih

Leave a Comment