Tue. May 17th, 2022

 

Written & Performed by: Noh Phrofile

Other information tak dapat dikenal pasti

Lirik

Kelonsong Peluru

Jelas di depan mata
Namun masih berpeluk tubuh
Tak berbuat apa,
Saudara Muslim ku diseluruh dunia
Ada yang teraniaya,
Komplot bantuan dari Amerika
Negara durjana ZIONIS,
Membunuh dan juga memperkosa
Memakan 50 tahun untuk
Menhancurkan masjid Al Aqsa [Palestin],
Perjanjian bertukar tukar tak guna,
Dimana tanggung jawab kita
Semua palestin sudah lama menderita,
Bunyian ngeri tangisan anak kecil
Masjid surau rumah semuanya dibedil,
Namun tiada tindakan yang diambil
Hanya jadi perbualan dunia,
Seribu satu pelbagai jenis cerita
Melihat gelagat kejam anak Adam dan juga anak Hawa,
MAJLIS BANGSA BANGSA BERSATU! dimana kamu,
Hanya perpeluk tubuh terdiam membisu

Oh, kelonsong peluru
Kelonsong peluru,
Membanjiri jalan dan
Juga laman rumah ku,
Oh, kelonsong peluru
Tuhan ku, yang satu
Turunkan kejaiban agar kami
Bersatu
Oh, kelonsong peluru
Membanjiri jalan dan juga laman
Rumah ku Tuhan ku yang satu
Tuhan ku yang (Allah)

Mujahidin berjuang dan jangan ada yang lepas tangan,
dimanakah demokrasi keamanan yang dijanjikan,
ini soal politik dunia krisis ekonomi dan juga agama,
Kenapa asyik-asyik Islam yang kena THAILAND FILIPINA UK sama sahaja,
Orang kafir takkan kemana-mana macam tentera
Bergajah mati dibaling batu berapi dari neraka,
Hasutan syaitan makin ketara,
Makin berapi dendam lama membara yahudi tak mengenang budi,
Memang CELAKA!
Lain pula cerita IRAQ dibantai amerika,
Mahu membela nasib orang ARAB katanya,
Kau siksa mereka yang didalam tahanan,

Insyallah ALLAH turunkan bala
kita lihat boleh kah kau bertahan,
sampai bila? bicara? yang
pasti akhirat masanya

Oh, kelonsong peluru
Kelonsong peluru,
Membanjiri jalan dan
Juga laman rumah ku,
Oh, kelonsong peluru
Tuhan ku, yang satu
Turunkan kejaiban agar kami
Bersatu

Noted: Aku baru discover benda ni, pada aku sangat menarik. Lirik dia padu wei. Jadi kat sini aku boleh relate, kenapa lagu LUDAH AMERIKA dikeluarkan. Noh Salleh adalah artis yang serba boleh. Serba salah aku nak post benda ni sebab video ni bukan dari laman rasmi Noh Salleh. Tapi ia sayang dibiarkan begitu sahaja kerana ia satu lagu bermutu

By Thenangmy

Thenangmy adalah blog bagi jenama Thenang.co. Dimana kami disini mengupaskan cerita-cerita yang rare bagi pembaca semua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *