Pesakit COVID-19 Saboh koho turun

Post 352: Pesakit COVID-19 Saboh koho turun

Saboh loni koho turun doh jumlah pesakit hak keno COCID-19. Dikatoke sebanyak 33.4 peratus penurunan kadar penggunaan katil jumlah pesakit di hospital dan Pusat Kuarantin dan Rawatan Berisiko Rendah berbanding 35.79 peratus semale.

Peratusan tu mewakili 2,152 pesakit COVID-19 hak menerima rawatan . Sebanyak 709 ore di hospital, 1420 di PKRC dan 23 ore lagi di Pusat Tahanan Sementara (PTS).

Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan negeri, Datuk Masidi Manjun oyak, secara keseluruhe, sebanyak 6,435 katil telah disedioke untuk pesakit COVID-19 di Sabah. Penurune kadar penggunaae katil pesakit COVID-19 tu sejajar denge jumlah pesakit sembuh yang tinggi berbanding positif di Saboh.

Daerah Kota Kinabalu merekodkan kes baru tertinggi denge 45 kes, diikuti Keningau (28), Lahad Datu (26) dan masing-masing 22 kes di Kudat serta Sipitang.

” Satu-satunya Berita dalam Bahasa Kelate di Internet ” – Teke sini la boh, bui like ko page anok negeri

Sumber: Berita Harian dan AFP 1 Februari 2021, 8.46 am

  1. Kupasan ini dibuat berdasarkan sumber media luar negara/ dalam negara yang diiktiraf. Pihak kami tidak bertanggungjawab atas pemahaman dan tafsiran individu lain yang membacanya. Sumber dan tarikh disediakan untuk memudahkan warganet merujuk sumber asal.
  2. Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih

Leave a Comment