Sun. May 15th, 2022

 

Title : Punah
Artists : Said Hambali,Haziq Danial
Lyrics : Said Hambali,Haziq Danial
Song : Dominar Beats
Composer : Said Hambali
Help by : Durrah Sorfina

Lirik

(verse 1)
Itu aku yang dulu,bukan aku yang sekarang
Kalau nak ikutkan dulu,dah lama ku jadi lalang
Gelap malam awan sorrow,aku bukannya taiko
Aku bukannya pailang,tapi tak gerak solo

Bapaku pernah berkata,jangan kerja sia sia
Dah lama cipta nama,tapi sering jatuh luka
Gangguan psikologi,ambil pisau tikam diri
Lebih baik aku mati,dari hidup di dunia ini

Tapi diri sering alpa,menangis kerna dosa
Tak mampu buat pahala,jauh dari zina prosa
Kawan aku pernah pesan,jauh dari bisik setan
Tapi aku tetap enggan,macam orang takde iman.

(chorus)
2,2631,2,2631
Aku tahu aku bebal tapi aku baca buku
Bukan nak jadi famous tapi cuma dipandang udu
Sukar tuk ku katakan dirimu ku i love you

2,2631,2,2631
Diriku mula sebal lihatmu campak buku
Macam diri takde maruah di hadapan kamu

Ya,aku punah segalanya

(verse 2)
Dalam dunia banyak toksik,pakai headphone lagu klasik
Dalam otak banyak asid,singgah kejap hujung transit
Dunia sering mengecam apa yg mereka tahu
Mereka bukannya engkau mereka bukannya aku

Baik jadi baik jangan sekali jadi jahat
Terus daki daik usah takut usah ralat
Kita manusia biasa bukan nabi bukan maksum
Fizikal sudah reda tapi dalam masih belum

(outro)
Ramai yg berani cakap tapi tak berani tolong
Terus teruskan tangkap aku malas nak sorong
Hidupku memang begini sering dipandang sepi
Kronik konflik lirik sonik kriptik kental dengan kritik

Tapi takku putus asa berdepan dengan fitnah
Hanya sabar dan reda berdepan dengan fitrah
Biar apa orang kecam yg penting ku tenteram
Serah pena atau pensel karya aku atas stensil

Said Hambali: Terima kasih kepada semua yang mendengar lagu saya to both of friend yang collab dengan saya bagi menjayakan lagu ini

Noted: Aku tertarik dengan part ni;

” Dalam dunia banyak toksik,pakai headphone lagu klasik
Dalam otak banyak asid,singgah kejap hujung transit
Dunia sering mengecam apa yg mereka tahu
Mereka bukannya engkau mereka bukannya aku ”

Pada pemahaman aku dia cuba menceritakan yang realiti dunia sekarang ni banyak yang toksik. Positive vibes dah makin hilang sebab adanya agas dalam dunia media sosial. Sedangkan hidup di dunia ni cumalah sementera. we are not riding on the same boat, tapi judgement orang sentiasa ada walaupun mereka tak faham apa yang kita lalui.

By Thenangmy

Thenangmy adalah blog bagi jenama Thenang.co. Dimana kami disini mengupaskan cerita-cerita yang rare bagi pembaca semua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *